miercuri, 16 septembrie 2009

Misterul Desenului Fluturelui din Olanda


Un gigantic desen intr-un lan de porumb din Olanda, langa un oras numit Goes, descoperit pe 8 August 2009 (dimensiuni aproximative de 530m*450m) ne aduce din nou in atentie vestitele si misterioasele cercuri in lanurile de porumb. Nu vreau sa reiau disputa intre cei care sustin originea extraterestra sau umana a acestor desene, ci doar sa va prezint o realizare splendida indiferent de autorul ei.

Desenul aduce aminte de cel al lui Da Vinci, Omul Vitruvian in centru cu aripi de fluture, prezentand metamorfozarea omidei intr-un fluture.

Daca am aborda din punct de vedere ezoteric, fluturele este simbol al sufletului, al psihicului uman si reprezinta procesul evolutiei spirituale.

Pentru religia crestina, fluturele este important deoarece aduce aminte de cele 3 faze ale transformarii spirituale si imbratisarea unei noi conditii umane eliberata de grijiile materiale, asemenea cum omida devine fluture si paraseste coconul fizic pentru a se ridica spre inalt.

In religia maiasa si azteca, Zeul cosmic al Focului, Xiutecutli, este reprezentat printr-un fluture, Focul fiind considerat ca elementul esential care transforma si modifica esenta lucrurilor.

In psihanaliza, desenarea un fluture sau visele care au acest simbol anunta iminenta schimbare a acelei persoane.
Daca doriti sa vedeti inregistrarea video cu Desenul Fluturelui din Olanda, (se pare cel mai mare din lume), puteti sa accesati acest link:

Un comentariu:

  1. oare are legatura cu mult-discutatul an 2012? transformarea spirituala ... sau niste pusti s-au jucat si ei putin :-)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...