sâmbătă, 10 octombrie 2009

Despre relatii...

Vecinii mei se cearta in fiecare zi. Au doi copii minunati, servicii bune si nu duc lipsa de nimic. Si totusi in fiecare zi se cearta intre ei, ii cearta pe copii si mereu la ei e un scandal continuu.
Si ma gandesc care ar fi motivele caci deobicei banii ar fi primul, dar ei au, copiii dar de asemenea sunt binecuvantati cu doi copilasi minunati si atunci ma intreb care este motivul ascuns care ii face sa se repedea mereu unul la altul si sa incerce sa-si demonstreze fiecare ca el are dreptate...
Adeseori doi adulti care formeaza un cuplu repeta la nesfarsit dramele copilariei. Una din aceste melodrame obisnuite care este preluata din familie se petrece atunci cand un barbat care nu s-a maturizat cu adevarat se indragosteste de o femeie care crede ca ar putea sa-l determine sa se maturizeze.
O femeie care incearca sa faca lucrarea emotionala a unui barbat in locul lui a ales sa joace rolul mamei sale. Si, hai sa fim cinstite fetelor, ca acest rol ni-l asumam cu multa placere fiindca ne place sa incercam sa schimbam si sa modelam un barbat crezand ca noi stim mai bine ce e potrivit pentru evolutia lui spirituala. Aceasta situatie poate continua pana in momentul in care femeia admite ca nu poate sau chiar daca ar putea, ea insasi adult fiind, nu doreste sa faca acest lucru.
A te purta cu un barbat ca o mama ii anuleaza prin definitie masculinitatea si ii intareste disfunctiile emotionale. Incapacitatea unui barbat adult de a-si asuma responsabilitatea in privinta actiunilor sale, gandurilor si ideilor este o dovada de nevroza si imaturitate emotionala.
Daca mama lui nu l-a lasat sa mearga pe picioarele lui cand ar fi trebuit, nu inseamna sa devii si tu o carja pentru el. Pana cand un barbat nu se va desprinde in mod fundamental de adolescenta sa, el nu va avea forta necesara pentru a fi un barbat adevarat sau pentru a nutri o iubire adevarata. El nu va stii sa mearga suficient de departe pentru iubire si femeile din jurul lui vor merge mult prea departe.
Daca un barbat nu vine spre tine se intampla dintr-un singur motiv nu te doreste inca. Si daca vine inseamna ca a cedat la insistentele tale reactionand doar la vointa ta -ceea ce dovedeste inca o data- puterea simbolului feminin in viata lui. Lipsa asumarii responsabilitatii in viata sa nu trebuie sa ne impinga sa-l consideram un caz social si sa facem totul pentru el.
Poate ca instinctul nostru matern se declanseaza automat dar, sincer vorbind, o femeie isi doreste un barbat alaturi, un partener egal in drepturi si obligatii, nu un copil care fuge de responsabilitati si se ascunde din fata deciziilor mature.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...